KENAPA PILIH KAMI?

Bengkel Anak Melayu, Team Mesra Pelanggan

Bengkel Semesta ( Semesta Ngv ) telah ditubuhkan pada Jan 2012 dan beroperasi secara premis pada Disember 2012. Kami bermula sebagai Pusat Pemasangan Ngv Bertauliah, JPJ. Kami juga adalah pengimport NGV Kits untuk jenama Gas Italy dari Italy dan Digitronic dari Poland. Kami Berjaya menjual lebih 1000 kits ngv dan pemasangan ngv dari kami sendiri juga melebihi 1000 unit.

Pada 2014, kami berubah menjadi pusat servis kereta , kini,( Bengkel Semesta Sdn. Bhd ) bagi mengimbangi masalah servis yang sering di diadukan kepada kami. Sejak dari itu kami terus melebarkan sayap dalam bidang automotif.

Pada Tahun 2015, Kami menubuhkan Warisan Semesta Resources ( WSR Battery ). Kami telah menjadi menjadi DEALER pelbagai jenama bateri seperti, Century, Motolite, Hitachi, Nico dan Arbex. Kami menpunyai Runner Battery, yang sedia menghantar bateri di beberapa daerah.

Setelah 7 tahun, kami menambah perkhidmatan servis dengan, MOTO, β€œ Servis Di Lokasi Anda”. Kini kami bergerak di sekitar Kajang, Bangi, Semenyih, Serdang, Puchong dan Putrajaya bagi menjayakan konsep servis kami. Doakan kami terus berjaya.

Shah,
Bengkel Semesta

KAMI SERVIS DI LOKASI ANDA

Melalui ‘Servis Di Lokasi’

Anda tidak lagi perlu menunggu giliran untuk kereta anda di-servis. Sebaliknya anda yang mengawal masa anda. Anda cuma perlu pilih tarikh & waktu yang bersesuaian dengan jadual anda. Tugas kami hanya perlu ke lokasi dan servis kereta anda. Semua pihak menang!

KERETA ANDA ROSAK TENGAH JALAN?
HUBUNGI KAMI SEGERA

HUBUNGI KAMI

GALERI

Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan kami.

APA KATA PELANGGAN KAMI?

Masih ragu-ragu dengan servis Bengkel Semesta? Ini antara testimoni ikhlas daripada customer kami

Prompt response and skilled person. Able to explain to me briefly the technical failure i’m facing.

Definitely will recommend to relative and friends!!

Nurul Hidayah / Facebook

Servis yang mantap.
Pekerja yang berkemahiran tinggi. Tidak rugi untuk tinggalkan kereta. Malah khidmat nasihat juga diberikan secara jelas dan mudah difahami. Semoga terus sukses dan mendapat redhai-Nya. Ameen.

Ridwan Said / Facebook

The best service provider!! one call is what you need to do and it’s fixed. had a battery breakdown and was fixed in a jiffy !! No BS just excellent customer service !!

Sivaneswaran / Facebook

Friendly Boss and staffs makes your time there really fast for service.
Highly recommend workshop.

Halim Mohd Said / Facebook

Thanks to sha and team..puas ati.layanan baik. Dapat ilmu skit tentang NGV ni..pemasangan kemas. Keep it up.. Thanks to ejal rekemen kedai semesta ni.

Chaca Redz / Facebook

Alhamdulillah…
Syarikat 100% Bumiputra…
Servis terbaik…
Jujur..takde tipu tipu punya..
Yang penting bertauliah..

Nizam Kamal / Facebook

Tak payah susah-susahpergi ke bengkel,,Hanya Whatsapp je abg2 pomen ni smpai dpn rumah utk servis kereta, kali ke3 dh abg pomen ni dtg rumah utk servis mini kodok sy ni abg pomen yg mesra alamπŸ‘πŸ»

Amoy Acal / Facebook

Service yg bagus dan efficient. Datang ke rumah tadi utk buat perkhidmatan tukar bateri. Recommended!πŸ‘

Fatin Zawani / Facebook

Service tiptop..sangat friendly dan sangat membantu..senang service kereta kat rumah jer x susah nak berpeluh2 menunggu kat bengkel..harga pun berpatutan..tq bengkel semesta memudahkan walaupun jauh ke Petaling Jaya..

Fazreena Amir / Facebook

PRODUK KAMI

Mineral Coating Revolution

Spec: -10/30
Batuan: -5,000KM

Kapasiti: 3 LITER

RM95

(Harga Termasuk Upah & Oil Filter)

Mineral Coating Revolution

Spec: -20/50
Batuan: -5,000KM

Kapasiti: 4 LITER

RM110

(Harga Termasuk Upah & Oil Filter)

Semi-Synthetic Coating Revolution

Spec: -10/40
Batuan: -7,000KM

Kapasiti: 4 LITER

RM150

(Harga Termasuk Upah & Oil Filter)

Semi-Synthetic Coating Revolution

Spec: -15/40
Batuan: -8,000KM

Kapasiti: 7 LITER

RM220

(Harga Termasuk Upah & Oil Filter)

Fully-Synthetic Coating Revolution

Spec: -5/30
Batuan: -10,000KM

Kapasiti: 4 LITER

RM190

(Harga Termasuk Upah & Oil Filter)

Fully-Synthetic Coating Revolution

Spec:-5/40
Batuan: -10,000KM

Kapasiti: 4 LITER

RM220

(Harga Termasuk Upah & Oil Filter)

Ultra Visto Coolant

RM60

(Harga Termasuk Upah)

SERVIS DI LOKASI ANDA

Tiada Caj Tambahan Untuk Jarak 20 KM Sekitar Kajang, Bangi, Semenyih, Serdang, Puchong dan Putrajaya.

TEMPAH SEKARANG!

FACEBOOK FEEDS

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

23 hours ago

Bengkel Semesta

Jom sembang2 pasal masalah kereta....😎 ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

kenapa lampu logo enjin menyala selepas 5 minit kereta bergerak? enjin kereta terus hilang pick up.

Teganu boleh sampai tak bang, murah oi siap free scan, org lain siap caj ni

Cendol peluru 1

ok boh...out dulu...halalkan ilmu yang diberi. terbaik. #BMF

Kalau servis ke lokasi upah sama mcm td ke tu bang rm 80

Bawah pokok panasssss

pasang lagu ke? x clear bila ckp..

saga fl 1.3 auto

Volkswagen jetta

ngv da tak buat ke boh?

tq bossku

2 liter tak silap

πŸ‘ baik terima kasih bang

Hai bang. Nak tanya kos untuk tukar minyak gear volkswagen berapa ye?

1.4

ade kje kosong x?

Servis depa ni mmg terbaik...

dia org malu nak tny..huhu

Jika ada sebarang pesoalan tentang masalah kereta boleh bertanya

View more comments

2 days ago

Bengkel Semesta

PKPB dan anda tak berani nak keluar servis kereta??

.

Jangan risau, bengkel kami menyediakan perkhidmatan servis di lokasi anda. Cuma anda hanya perlu whatsapp kami atau isi maklumat servis anda mahu di website kami

.

Servis apa yang saya boleh dapat?
+ Masalah belting
+ Masalah bateri kereta
+ Tukar minyak hitam
+ Tukar minyak gearbox

.

BONUS lain yang anda boleh didapat
+ FREE computer scan (biasa rm80)
+ DISCOUNT HARGA 20%, untuk servis anda kali ke-5
+ PALING BEST terus servis di rumah anda!

.

Kenapa pilih kami?
Team kami berpengalaman hampir 8 tahun di bahagian servis dan akan memberi pilihan yang terbaik untuk anda.

Kami adalah dealer berdaftar dengan pelbagai minyak enjin yang kami ada, dan paling penting adalah 100% Original!

.

Ada kuota untuk offer servis di lokasi ni. Siapa grab cepat, dia beruntung!
Jangan tangguh-tangguh lagi.
Untuk Call, Whatsapp atau nak grab servis ni click link ini
bengkelsemesta.com/#serviskami

.

Semoga kita semua dilindungi daripada Virus COVID-19 ini. Amin.... 🀲
... See MoreSee Less

Load more

HUBUNGI KAMI

Jika anda mahu terus ‘walk-in’, boleh terus guna ‘Waze’ atau ‘Google Map’ ke lokasi kami.

Info Bengkel Semesta

Timing Bengkel Semesta